Officiell sida för bandet Pushing Cows, som består av några gossar, en stor gul nalle, musik samt tramsigheter.


måndag 21 maj 2007

(Ur högtalarna: "Karlshamn Tapes - Namedropping")

En helg har försvunnit i tecknen tre: 1) alkohol, 2) dataspel och 3) musikinspelning.

I lördags spelade vi in en ny hitlåt vid namn She is som Ante gått och filat på. Resultatet blev den diskodänga som ungdomarna av idag dansar och parar sig till.

(Ur högtalarna: "Craig Thomas will be your captain tonight - Pushing Cows")

Vi var dock lite tveksamma. Inte till låten, men väl till inspelningsgrejerna. Vid en standardinspelning av Pushing Cows-låtar använder vi oss alltid av Antes mixerbord, gitarr och högklassiga mikrofoner.

Den här gången använde vi oss av min halvtrasiga elgitarr - och den gamla trotjänaren till datormikrofon.

Men det fungerade bra ändå! Jag tror vi underskattar våra färdigheter i EQ-vetenskap.

(Ur högtalarna: "Same Place, Different Place - Teenage Fanclub")

På söndagen (igår för er som läser idag, i förrgår för er som läser imorgon, och den 21 maj för er som läser det någon annan dag) satt vi och lattjade (eller "jammar" som musiker tydligen kallar det), Ante på gitarr och jag på synten. Rätt som det var så sa Ante "Spela Cherry! Jag vill sjunga den". Sagt och gjort och rätt som det var och hejsan hoppsan, plötsligt var vi ifärd med att spela in denna gamla låt som varken Fan eller hans moster trodde vi skulle spela in igen.

(Ur högtalarna: "Denise - Ozma")

Men på Cherry ville vi ha akustisk gitarr, dock kvarstod problemet med mikrofonerna; vi hade ju bara den gamla datormicken. Men, men, vi la den inuti gitarren och satte igång inspelningen, och resultatet blev häpnadsväckande! Musiker världen över gapade så att hakan gick ur led! Vilket ljud! Vilken perfektion! Alldeles...alldeles...EQ!

Ja, och så använde vi den nya synten så klart, men det är en annan historia...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar