Officiell sida för bandet Pushing Cows, som består av några gossar, en stor gul nalle, musik samt tramsigheter.


tisdag 6 januari 2004

Kan inte komma på något dakboksinlägg som är/var så långt och så roande som det jens skrev den 5e januari 2004. Så nu när jag ska skriva ett dagboksinlägg känner jag mig lite i underläge. Men jag ska väl ge det ett försök.


Från början.

Om jag har räknat rätt så föddes idén till Pushing Cows sommaren 2001. Det betyder att det är två år sedan som vi började att hålla på med musik. Förutom Joel då. Namnet kom vi på innan bandet fanns. Det vill säga att Jag och Jens kom på namnet innan vi hade skrivit vår första låt. Vi var medvetna om att vi ville starta ett band men hur seriöst vi tog på det vet jag inte. Vi skrev i alla fall vår första låt den sommaren efter det att vi hade kommit på namnet. I denna fas innefattar bandet endast Jens och Andreas. Det var inte meningen att vi skulle bli fler i bandet men mer om detta senare. I vilket fall som helst skrev vi vår första låt på svenska. Varför detta då kan man ju fråga sig. Mitt svar är: Ingen aning! Låten hette och heter fortfarande Pladask. Vår andra låt Var The Gin & Tonic song. Den var en dikt från början, men jag frågade jens om han kunde skicka någon text till mig som jag kunde skriva musik till. Eftersom jag inte hade spelat gitarr så länge då var jag inte direkt fullärd på gitarren vad gäller att skriva låtar. Jag satt mig ner på sängen och drog några ackord på min nylonsträngade gitarr. Jag kom fram till en ackordföljd som ser ut på följande vis:

Vers

Em C D Em

Refr

Em C D G

Mellanspel

G D CDessa ackordföljder tyckte och tycker fortfarande låter bra men vad jag på dessa två och etthalvt år har upptäckt är att dessa ackordföljder är världens mest använda. Per gessle använder dem i var och varannan låt om inte varje. Jag tror nog att alla band använder nån av de ackordfölderna i nån låt vare sig de vill eller inte. (Det kan ju dock förkomma i en annan tonart). Summan av detta babblet är i alla fall att vi försöker att vara mer eftertänksamma på våra val av ackordföljder. Bra eller dåligt? Det är upp till var och en. Men jag tror att det är en av orsakerna till varför vi är så produktiva. Istället för att använda ackordföljden G Em C D i varje låt(som Gessle medvetet gör) så pressar vi oss, mer eller mindre, för att komma på nya. Man vill komma på nya grejor hela tiden och det är så jävla roligt när resultatet visar sig bli bra.Vidare

Efter det att vi skrivit Pladask, G&T och vi ett tjåg andra låtar ville vi ju spela in dem för att se om de var nåt bra och inte att förglömma, om vi var bra. Det var vi inte. Men vi var dock bra på att skriva låtar redan då. Låtar som än idag är bra är tex Threell, Toiletfun, G&T, Shuttlecock, Skin, James Joyce m fl. (Notera att jag inte är objektiv i mina uttalanden). Vi spelad in de här låtarna med Jensans blåa fina gitarr och en datormick. En helt vanlig mikrofon som man får till när man köper en dator. Den sämsta tänkbara mikrofonen med andra ord. Då tyckte vi att det lät bra och var stolta över det vi hade presterat och marknadsförde en skiva som hette Bob is furious. Till alla er som lyssnade på denna skiva och sa till oss att den var bra har jag en sak att säga: "Det var ju snällt av er att inte trycka ner oss i marken så att vi aldirg mer skulle spela in men också lite fegt för att ni inte gav oss lite konstruktiv kritik. Men tack än en gång för er uppmuntran.".

När vi sen allt mer höll på med musiken blev vi också bättre och mer intresserade av att spela in mer och kanske och prestera bättre. vi fick nys om att det Unicum (Joels dåvarande band) hade byggt en studio på pulsen (fritidsgården). Vi bestämde oss för att spela in ett par tre låtar och vi fick genast förfrågningar om folk som ville vara med. Joel ville spela trummor och Anders Carlsson ville spela bas. Dessa två spelade ju redan i band och hade hållt på med musik i hela deras liv. Vi spelade in The Gin & Tonic song, Threell och Skin. Anders kunde inte vara med på G&T så vi ringde Manne som var basist i Unicum. Så han spelade in basen på den låten.

Dessa tre låtar gav vi till kompisar och dyllikt för gehör. Jag spelade dem för Daniel när vi var på sundogymmet och tränade en gång och han började sjunga med direkt. Han har någon slags gåva som betyder att alla låtar han hör kan han efter en eller två lyssningar. Daniel har alltid sjungit i duschen när vi har haft idrott i skolan och jag har alltid anat att han har en bra röst. Så en kväll satt jag, Jens och Daniel hemma i jens dåvarande lägenhet och jag och Jens började spela några av våra låtar för honom. Han tyckte att dem var bra och han fastnade särskillt för en låt: Paradise. Vi bestämde oss då för att en ledig dag från skolan att spela in den. Det gjorde vi också samt en annan låt vilken var Ride me. Daniel visade sina talanger och vi hade fått en femte medlem, en leadsångare. Så vid det laget bestod bandet av: jag, Jens, Joel, Anders och Daniel. Efter Paradiseinspelningen så började vi att spela in mer och bättre. Bland annat så spelade vi in Azusa och Woodruff i studio blå.

Vi fick också vår första spelning då när hela bandet var ganska nytt. Vi spelade sex låtar och det gick väldigt bra för att vara den första spelningen. Visst hade det kunnat vara bättre men det var ju faktikst första gången.

Efter detta började anders koncentrera sig med på sitt andra band Solyom så han gled med tiden ur bandet. Istället för Anders kom vår räddare Simon. När vi skulle spela in Confused hade vi ingen basist, men Joel hade börjat skolan i Karlshamn och lärde känna denna simon som sades vara asgrym på basen. Joel frågade oss andra om det gick bra om Simon fick vara med och spela in denna underbara låt. Det fick han och tur var väl det för det är Simon som idag är vår basist. Och har det sagt så kan det lika gärna konstateras. Simon är en asgrym basist. Han kommer på basgångar som vi andra bara kan drömma om. Så nu är vi här där vi är idag. Ett band bestående av: mig, Jens, Joel, Daniel och Simon.Sammanfattning av bandmedlemmar


Ordinare medlemmar:

Andreas Olsson

Jens Thuresson

Joel Månsson

Daniel Gunnarsson

Simon

Anders CarlssonInhyrda musiker:

Mikael Jonsson

Emanuel Strid (manne)

Teddy EkströmDetta var ett långt inlägg men längre blir det inte så gonatt och god fortsättning.//Kilroy rules

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar