Officiell sida för bandet Pushing Cows, som består av några gossar, en stor gul nalle, musik samt tramsigheter.


söndag 24 november 2002

(Ur högtalarna: "Reductio ad absurdum" - Pushing Cows, från 'Demo demo')

Antes idé om en projektavdelning på sidan är bra, för då kan ju han sätta melodi på de texter som jag tills för fyra veckor sedan ploppade ur mig. Sedan inryckningen har det dock inte blivit så många. Inga, för att vara petig. Den här helgen har jag i och för sig skrivit två nya texter (Silver whale och 2110) men det är dålig stil. Usch. Fy.

Fast, det är ju klart; kvalitet istället för kvantitet? Nä, kvantitet med kvalitet.

(Ur högtalarna: "Shovel me" - Pushing Cows, från 'Demo demo')

Jaha, då tog den slut.

(Ur högtalarna: "Skin" - Pushing Cows, från 'Demo demo')

Haha, kommer ihåg när vi spelade in första versionen av Skin hemma hos Ante (den som jag lyssnar på nu, fast det hör ju inte ni). Det var en av de första - om inte den första - gångerna/gången som vi mixade in något. Innan hade vi alltid spelat in allting på en gång (dvs Ante sjöng och höll mikrofonen medan jag spelade gitarr), men den gången la vi in ett solo-plock på slutet som var inspelat i efterhand.

Tyvärr visste vi inte vad brusreducering innebar, så man hör ett brus sekunden innan solot börjar. Ja se det var tider...

(Ur högtalarna: "Slomo" - Pushing Cows, från 'Demo demo')

Gamla Slomo går snabbare. Hmm. Var vi hetsigare då? Mer stressade? Tvivlar jag på.

(Ur högtalarna: "Threell" - Pushing Cows, från 'Demo demo')

Kuriosa: den första inspelningen av Threell innehåller störande bakgrundsljud i form av Antes två småbröder samt deras kusin som leker precis utanför dörren där vi spelar in. En gång kan man till och med höra någon av dessa tre småglin banka på dörren.

(Ur högtalarna: "To do list" - Pushing Cows, från 'Demo demo')

To do list - vår vackraste låt? Och endast två personer vet vad den handlar om.

(Ur högtalarna: "Vi är efter" - Pushing Cows, inte direkt från 'Demo demo')

Nej, Vi är efter är inte direkt från "Demo demo"-skivan, utan snarare från "B-sides what": våra, eh, b-sidor. Vi var nämligen på det klara redan från början vad skivorna hette och vad de innebar. "Demo demo"-skivan skulle innehålla, i den mån det nu gick, seriösa (läs: engelskspråkiga) låtar medan "B-sides what" innehöll så att säga b-sidor (läs: mindre seriösa). B-sidor vi har gjort skulle kunna inkludera låtar såsom Vi är efter, Pillow in my stomache, Michael Jackson och Monkey. B-sidorna är, ärligt talat, helsjuka.

(Ur högtalarna: "Modern age" - The Strokes)

Det finns texter jag är nöjd med. Det borde man få vara. Men man får kanske inte säga det.

Kom på en bra låttitel hemma hos Teddy innan: Tribute to MC Hammer. Vi satt och diskuterade vart MC Hammer hade tagit vägen, men jag vetefan vad vi kom fram till. Förmodligen att det kvittar. Fast nu känns låttiteln inte lika bra längre.

Jag tror jag har ältat det här tidigare, men en låt som har en stark melodi klarar sig med en svagare text, och vice versa. Alltså: melodins förmåga att klara sig på egen hand är omvänt proportionerlig mot textens förmåga att klara sig på egen hand.

Det måste vara så, för folk som gillar en låt säger ju oftast "Vilken bra låt!" istället för "Vilken djup och trippelbottnad text! Den fick mig verkligen att tänka till!".

Jaja, övercynisk, jag vet.

(Ur högtalarna: "Someday" - The Strokes)

Den sammanfattar det hela rätt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar