Officiell sida för bandet Pushing Cows, som består av några gossar, en stor gul nalle, musik samt tramsigheter.


lördag 28 augusti 2004

Den Stora Reparveckan v.30
==========================

[Dag 1 - Måndag]

Simon anländer till Osby med bas, keps och rena underkläder. Han installerar sig snabbt i Antes för veckan tomma hus, och kablagen sprider sig snabbt i huset, likt snokar på parningsjakt. De spenderar dagen åt att öva in tre låtar, samt förtära varsin öl. Klockan 02:30 säger de godnatt.[Dag 2 - Tisdag]

Jens anländer vid femsnåret på eftermiddagen, och pustar ut efter en för magen ansträngande tågresa från Kalmar. Efter att slösat tid på dumburken (golf med ljudet avslaget) en mindre tidsenhet, anländer så Danne från sitt givande sommarjobb i Hässleholm som vaktmästare. Efter en åkgräsklipparanekdot påbörjas repetitionen, med en lugn låt utan namn, vilken vi i sann pushing cows-anda jobbade igenom snabbt och smärtfritt (hrm). Låten därefter är funkigare men tar lite längre tid pga onämnbara omständigheter.

Danne försvinner vid niotiden för att bre mackor till morgondagens aktiviteter. Vi andra fortsätter en stund till tills en utmattad Simon kastar in handduken vid 23:50.

Vi avslutar dagen med porr.[Dag 3 - Onsdag]

Idag anläder Joel, fast innan dess över vi (Jens, Ante, Simon) på gårdagens alster. De har utfört harmoniska experiment på två nya texter under förmiddagen, frånsett frukostintagande. Vi kränger pizza och funderar ut vilka låtar vi skall framföra på Simons fars 50-årskalas. I likhet med gårdagen gör en av låtarna Simon mer än frustrerad, och dess uppbyggnad diskuteras in i det oändliga, tills den till sist läggs på is. Danne tågar in som vanligt efter en dags slit vid sommarjobbet (som denna dag innebär rengörning utav tunnor för organiskt avfall), vrålar/sjunger/tramsar en stund tills han återigen måste gå hem och bre mackor.

Joel försvinner inte kort därefter men dock lite senare, och åter igen är det bara Jens (ont-i-armen), Ante (JOFA-frillan) och Simon (Björn Di Leva). Vi kastar gemensamt in handduken vid 02:30 efter två trötta tolkningar av James Joyce samt Down, och ämnar avsluta kvällen med En Timme Guns'n'Roses och utländsk öl.[Dag 4 - Torsdag]

Vi kommer igång först vid klockan ett på eftermiddagen, eftersom de flesta av oss inte kom i säng förrän vid 04:00 pga ett tämligen begränsat TV-utbud. Vi (Jens, Joel, Ante, Simon) går igenom större delen av de preliminära låtlistan - till allas förvåning hyfsat bra dessutom. Efter Joels försvinnande vid halv fem förtärs matnyttiga förnödenheter. Strax därefter återupptas arbetet med att försöka få klarhet i hur Elvis menade sjunga Devil in distguse.

Joel kommer åter, och vi bestämmer en definitiv låtlista, vilken vi kör igenom som om det vore konsert. 35 minuter senare spolar vi tillbaka och lyssnar på vad vi har utsatt den stackars datorn för. Imorgon gör vi ett nytt försök, varesig vi vill det eller inte.

Kvällen spenderar Jens, Ante och Simon framför grillen under duggregnet.[Dag 5 - Fredag]

Efter att ha bankat hårt på ytterdörren, ringt på den värdelösa dörrklockan och kastat småsten på sovrumsfönstret, öppnar så till sist en nyvaken Ante klockan tio på morgon. En timme senare dyker Joel upp, och så är repetitionen igång igen. Vi drar snabbt och lätt (som vanligt) igenom hela listan, konstaterar de i nio fall av tio uppenbara felen, och slänger oss sedan i polen på baksidan i det 18 gradiga vattnet.

Vid 14:30 är Den Stora Reparveckan officiellt över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar